De toets wordt afgebroken als de examinator op enig moment denkt dat u een gevaar vormt voor andere weggebruikers.

Tips voor succes:

1. Overhaast het leerproces niet

Volgens de DVSA is de gemiddelde tijd die nodig is om te slagen 47 uur, samen met 20 uur privépraktijk.

Als u uw test eerder aflegt, bespaart u mogelijk geld, maar als u er niet klaar voor bent en faalt, kunt u er op de lange termijn uiteindelijk honderden meer voor uitgeven.

 

2. Raak vertrouwd met de verkeersregels

Een volledig begrip van de wettelijke vereisten van een bepaald rijscenario helpt u een ernstige fout te voorkomen. Vergeet niet om de cbr theorie examen oefenen online.

 

3. Leer het gebied rond uw testcentrum kennen

Je instructeur kan de laatste paar lessen gebruiken om je vertrouwd te maken met wegen in de buurt waar je misschien niet op hebt gereden, voor het geval ze in de test voorkomen. Je kunt deze oefensessie ook aanvragen tijdens je lessen. Kenmerken van de omgeving kunnen u ook informeren over wat er tijdens de test kan gebeuren: geen kilometers in de heuvels? Dan wordt u waarschijnlijk niet gevraagd om een heuvelstart te maken.

 

4. Raak vertrouwd met de meest voorkomende rijfouten

Observatie: het niet controleren van spiegels of rondkijken op kruispunten of rotondes. Ga na wie op een onverharde weg voorrang heeft.

Bewustzijn: aarzeling op kruispunten wanneer het veilig is om te vertrekken; niet reageren op wat er in spiegels wordt gezien; niet rijden als reactie op weersomstandigheden; niet op de juiste snelheid rijden.

Signalering: waar nodig moet passende en tijdige signalering worden gegeven.

Controle: slechte stuurnauwkeurigheid; afslaan door onvoldoende controle van de koppeling; ‘coasting’ na het wisselen van versnelling of in een bocht.

 

5. Zorg ervoor dat je er klaar voor bent

Slaap lekker en eet een goed ontbijt voordat je je test doet. Laat de rest van de dag vrij, zodat u uw test niet hoeft te haasten of aan iets anders hoeft te denken.

Als je niet meteen wilt falen, vergeet dan niet je theorie-examen te halen; uw fotokaartlicentie en bril of contactlenzen als u ze nodig heeft voor autorijden.