Wat dekt de opstalverzekering?

De meeste woningverzekeringen dekken zowel de woning als de inhoud ervan, evenals constructies op uw eigendom zoals een garage of schuur. Het dekt ook meestal de kosten van levensonderhoud als het huis een tijdje onbewoonbaar is. Alle huizenkopers moeten de belangrijkste soorten verzekeringen begrijpen. Het hebben van de nodige opstalverzekering voor starters is een must!

Er zijn verschillende basiscategorieën voor wat wordt gedekt, waaronder:

Aansprakelijkheid

Aansprakelijkheidsdekking helpt bij het betalen van verwondingen die zich op uw terrein voordoen, zoals wanneer een buurman uitglijdt en op uw oprit valt terwijl u sneeuw helpt scheppen, of een bezoeker op een gladde vloer in huis valt. Het moet helpen om de kosten van medische zorg en begrafeniskosten te dekken, als die er zijn. Het moet ook uw juridische kosten dekken als iemand klaagt. Houd in gedachten dat we tegenwoordig allemaal in een litigieuze samenleving leven. Als iemand denkt dat ze geld van je kunnen krijgen, zullen ze een claim indienen.

Structuur Opstalverzekering

Er zijn zoveel manieren waarop je huis beschadigd kan raken. Storm, wind, brand, enz. Uw verzekering dient de kosten van de wederopbouw van het huis na dergelijke schade te dekken, zolang de bron van de schade door de polis wordt gedekt. U wilt een opstalverzekering afsluiten die de kosten van de herbouw van uw huis volledig dekt. Ga hier om je woonverzekering vergelijken.

Een van de meest gestelde vragen is of winterschade door de verzekering wordt gedekt. Let bij het kopen van uw eerste huis goed op uw polis, zodat u precies weet waarvoor u zich aanmeldt. In veel koude klimaten de afgelopen jaren zijn er veel claims als gevolg van schade door ijsdammen. Als nieuwe huiseigenaar zijn ijsdammen iets dat u wilt weten hoe u dit kunt voorkomen.

Inhoud

Meestal, als de structuur van uw huis is beschadigd, zijn in ieder geval enkele dingen in huis ook beschadigd. De inhoudsdekking zal waarschijnlijk variëren van 50 tot 70 procent van de dekking die u voor de structuur heeft. Als u buitengewoon waardevolle bezittingen heeft, moet u mogelijk een aanvullende verzekering afsluiten om de kosten van vervanging te dekken.

Allstate heeft nuttige informatie over het afsluiten van een opstalverzekering, vooral als u uw eerste woning koopt. Het is belangrijk om precies te begrijpen wat voor soort inboedelverzekering geschikt is voor uw eigendom.