Transacties via creditcards steeds populairder

In april, 50-70% daling van transacties via creditcards en betaalpassen, cheques

Uit de meest recente gegevens van de Reserve Bank of India blijkt dat transacties en betalingen via verschillende bankkanalen in april en maart tussen 26 en 71 procent zijn gedaald, afhankelijk van de wijze van transactie.

In april, 50-70% daling van transacties via creditcards en betaalpassen, cheques

Betalingstransacties daalden in april met een enorme waarde van 46 procent in vergelijking met de vorige maand, aangezien de landelijke blokkering de economische activiteit over de hele linie beïnvloedde.

BETALINGstransacties daalden in april met maar liefst 46 procent in waarde ten opzichte van de voorgaande maand, aangezien de landelijke blokkering de economische activiteit over de hele linie beïnvloedde.

Uit de meest recente gegevens van de Reserve Bank of India (RBI) blijkt dat transacties en betalingen via verschillende bankkanalen – betalingen per cheque, geldopname, NEFT en RTGS – in april en maart tussen 26 en 71 procent zijn gedaald, afhankelijk van de wijze van transactie.

Creditcards online betalingen populairder dan ooit

Het door RBI geëxploiteerde Real Time Gross Settlement (RTGS) -systeem, de grootste modus voor online transacties met een hoge waarde, noteerde in april een krimp van 46,5% in waarde ten opzichte van Rs 64,43 lakh crore ten opzichte van Rs 120,47 lakh crore in maart.

Onder de andere veel gebruikte online betalingsmethoden, registreerde de National Electronic Fund Transfer (NEFT) een daling van 42,7 procent in transactiewaarde tot Rs 13,06 lakh crore in april, vergeleken met Rs 22,83 lakh crore in maart.

waarom het verhogen van het spaargeld van huishoudens geen goed nieuws is

Samen zijn RTGS en NEFT goed voor iets meer dan 90 procent van de totale betalingen in het land. Transacties onder RTGS worden continu verwerkt in realtime, terwijl NEFT-transacties worden verwerkt in intervallen van een half uur.

 

Met een lockdown van kracht, stortten geldopnames via bankpassen in op Rs 1,27 lakh crore van Rs 2,49 lakh crore – een krimp van 49 procent. De behoefte van mensen aan contant geld nam af, omdat het voornamelijk werd gebruikt voor het kopen van essentiële items of om aan gezondheidsbehoeften te voldoen. Dit suggereert ook dat mensen nauwelijks aan discretionaire items besteden.

Uit de gegevens blijkt dat ook andere digitale betalingswijzen tijdens de maand een sterke waardedaling zagen.

Transacties via IMPS – of directe betalingsdienst – daalden ook met 40 procent tot Rs 1,21 lakh crore in april van Rs 2,01 lakh crore in maart. De unieke betalingsinterface of UPI-transacties daalden in dezelfde periode met 26,8 procent.

Point-of-sale (POS) -machines of POS-gebaseerde creditcardtransacties waarde gecontracteerd met 69,7 procent tot Rs 26.656 crore in april van Rs 8.052 crore in maart. debit creditcard voor betere betalingen.

Creditcard informatie

De uitzondering was APBS (Aadhaar Payment Bridge System), dat door de overheid wordt gebruikt om fondsen / subsidies onder verschillende hoofden rechtstreeks over te schrijven naar Aadhaar-geactiveerde rekeningen  van begunstigden. Waarde verhandeld onder APBS steeg met 138 procent naar Rs 18.996 crore vanaf Rs 7.951 crore. De RBI is vanaf november 2019 begonnen met het afzonderlijk vastleggen van de APBS-gegevens.

Dit kan komen doordat de overheid geld overmaakt naar de rekeningen van de begunstigden onder de Pradhan Mantri Garib Kalyan Yojana, die op 26 maart was aangekondigd om inkomenssteun te bieden aan de armen tijdens de sluitingsperiode.

Als onderdeel van het Rs 1.7 lakh crore of relief-pakket had de regering aangekondigd dat 2,40 crore vrouwelijke Jan Dhan-accounthouders gedurende drie maanden Rs 500 per maand zouden krijgen. De eerste tranche van Rs 2000 vanwege boeren in 2020-21 werd ook betaald in april, naast andere maatregelen.

https://www.123creditcardvergelijk.nl voor maatregelen.

De betalingsgegevens van de RBI voor april weerspiegelen de industriële productiegegevens die vorige week voor dezelfde maand door de regering zijn vrijgegeven, waaruit bleek dat de fabrieksproductie in april met een record van 55,5 procent kromp. De industriële activiteit was in maart met 16,7 procent gekrompen.

Deze datasets wijzen erop dat het bruto binnenlands product voor het kwartaal april-juni ernstig zal worden beïnvloed.